Loketten Overbetuwe


Op alle locaties (KernPunten) kunt u informatie krijgen over wonen, welzijn en zorg. Vrijwilligers en medewerkers weten de weg en kunnen u de juiste informatie meegeven. Vaak zullen zij u doorverwijzen naar één van de volgende loketten.

Het maakt niet uit waar u zich meldt. Deze loketten werken samen en daarom komt u altijd op de juiste plek terecht. U kunt zelf bepalen wat u het meeste aanspreekt.

>> Loket Samenleven Gemeente Overbetuwe 
>> Meldpunt Vrijwillige Thuishulp en Steunpunt Mantelzorg Overbetuwe
>> Cliëntondersteuning Stuw
>> Algemeen maatschappelijk werk STMG
>> Centrum voor Jeugd en Gezin


Loket Samenleven Gemeente Overbetuwe 

Een consulent van de gemeente spreekt bij u thuis over uw zorgbehoefte. Ervaart u hindernissen in het dagelijkse leven die u zelf niet kunt verhelpen? En lukt het niet om deze met hulp van vrienden, familie en buren op te lossen? U kunt hiervoor hulp vragen bij de gemeente Overbetuwe. Samen bekijken we welke mogelijke oplossingen er voor u zijn.
U hoeft alleen maar te bellen voor een afspraak: 0481 362300.

Meer informatie vindt u in de infobrochure of op de website van de gemeente.

Meldpunt Vrijwillige Thuishulp en Steunpunt Mantelzorg Overbetuwe

Het Meldpunt geeft informatie over de hulp die vrijwilligers bij iemand thuis kunnen bieden. Getrainde telefoonwachten kunnen vragen beantwoorden, de vraag doorspelen of iemand in contact brengen met een organisatie die iemand verder kan helpen.

Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen, belt u dan het Meldpunt. 0481 350050 op maandag t/m vrijdag 9.00 – 11.00 uur (buiten deze tijden kunt een boodschap achterlaten).

Meer informatie vindt in de brochure of op www.meldpuntoverbetuwe.nl. 

Cliëntondersteuning Stuw (Stichting Welzijn en Maatschappelijke Ondersteuning)

De cliëntondersteuners van Stuw zijn betrokken en persoonlijke adviseurs, die op een breed terrein kunnen ondersteunen. De cliëntondersteuner is gids, begeleider en belangenbehartiger tegelijk, die u uw zelfredzaamheid en welbevinden bevordert. U kunt niet alleen met vragen voor uzelf terecht maar voor vragen voor anderen.

Er zijn professionele cliëntondersteuners en getrainde vrijwillige cliëntondersteuners. Zij zijn te bereiken via clientondersteuning@stuwwelzijn.nl of telefonisch op 0481 375959.

Meer informatie vindt u in de brochure Cliëntondersteuning in de gemeente Overbetuwe.

Algemeen maatschappelijk werk STMG

Grote of kleine problemen; praktisch of emotioneel. Het lukt niet altijd om voor uzelf duidelijk te krijgen wat er aan de hand is. u bent het overzicht kwijt en weet niet meer waar u kunt beginnen. Het algemeen maaschappelijk werk (AMW) kan u helpen.

U kunt bellen of binnenlopen tijdens de spreekuren:

Maandag t/m vrijdag 8.30 – 9.30 uur in Elst (Nieuwe Aamsestraat 84C-2): 026 3762520
Donderdag 8.30 – 9.30 uur in Herveld (Dorpsplein 12): 0488 468160
Maandag 8.30 – 9.30 uur in Heteren (Prinsenhof 4): 026 4722778

Meer informatie vindt u op de website van STMG

Centrum voor Jeugd en Gezin

CJG Overbetuwe is er voor alle (aanstaande) ouders, kinderen, jongeren en professionals met vragen over opvoeden en opgroeien. Meer informatie vindt op www.cjgregioarnhem.nl/overbetuwe


>> naar boven